Snijplanken
Zowel houten als plastic snijplanken zijn gevoelig voor bacteriën als ze niet goed worden schoongemaakt. Bij een plastic snijplank kunnen bacteriën zich vormen in de gebruikerssporen en wordt het mes iets sneller bot. Een houten snijplank, waarbij esdoorn of beukenhout de voorkeur heeft, beschadigd minder snel en is eenvoudiger te reinigen. Het gebruiken van een snijplank is hygiënisch en zorgt ervoor dat het aanrecht niet beschadigd wordt. Als u eenvoudig de gesneden ingrediënten in de pan wilt deponeren moet u kijken naar snijplanken met een handvat.
Houten snijplank
Snijplanken zijn te verkrijgen in allerlei verschillende uitvoeringen, merken en materialen. Zo kunt u bij ons snijplanken vinden gemaakt van kunststof, hout, RVS en nog veel meer. Een goede houten snijplank beschermt uw keukenblad tegen krassen en ondersteund uw snijkunsten. Houdt u van uitgebreid koken? Dan raden wij u aan een groter formaat snijplank te kopen. Zo kunt u snel doorsnijden en heeft u genoeg ruimte op de plank voor meerdere gerechten.