Menu
Menu

Hoe versier je een taart?

De basis

Als eerst is de keuze van een goede taartvorm belangrijk, dit is namelijk de basis van een goede taart. Hieruit heeft u de keuze uit verschillende vormen zoals rond, vierkant of rechthoekig. Wat naast een goede taartvorm erg belangrijk is voor een taart, is dat de taartvoorbereiding gelijkmatig gaart. Dit zorgt ervoor dat de taart vlak is en makkelijker te decoreren is. 

Een ander advies: geeft de voorkeur aan een siliconen- of antiaanbakvorm zodat het ontvormen makkelijker gaat. Als u deze nog niet heeft bieden wij een ruim aanbod aan welke hieronder te zien is. Daarnaast kunt u ook altijd gebruik maken van bakpapier.

De volgende stap

Weegschaal

Een ander geheim voor de perfecte cakebodem is om het cakebeslag te wegen. Door middel van een keukenweegschaal kunt u de juiste hoeveelheid van het ingrediënt afwegen. Op deze manier hebben alle onderdelen van de cake dezelfde vorm en is het veel gemakkelijker om de verschillende biscuitgebak samen te voegen tot één taart.

Broodmes 

Naast een weegschaal is een broodmes ook erg handig om te gebruiken. Soms komt het voor dat de cake niet plat genoeg is om te decoreren of netjes op elkaar te zetten. In dit geval kan een broodmes gebruikt worden om het biscuit in de gewenste vorm te snijden. Broodmessen zijn lang en scherp genoeg om je cake te snijden. Hierdoor kunt u makkelijk een samenstelling maken van meerdere stukken.

Klaar om te decoreren

Als de cake net uit de oven komt is het nog te heet om te decoreren. Om het toch zo snel mogelijk te decoreren kunt u de cake laten afkoelen tot kamertemperatuur door het ongeveer 2 uur in de koelkast te zetten. Als u langer de tijd heeft om te decoreren raden we aan de cake een nacht in de koelkast te laten staan. Hierdoor zal de decoratie niet snel smelten waardoor de kans kleiner is dat de decoratie bederft.

Kleine tip: Je kunt folie om de cake wikkelen als je hem in de koelkast legt, zo voorkom je dat er cakekruimels overal op je werkblad en je koelkast terecht komen.

De taart is nu klaar om versierd te worden. Om eenvoudiger te decoreren kunt u deze op een vlakke ondergrond plaatsen. Op onze site hebben we taart standaards die perfect zijn als decoratie-ondersteuning. Daarnaast is een standaard ook ideaal om de taart na decoreren op te serveren.

Kleine tip: voordat u de taart op het display plaatst, kunt u een lepel cakebeslag op het display doen, zodat het als lijm fungeert om de taart meer op zijn plaats te houden tijdens het decoreren.

Het benodigde keukengerei

Het versieren van een cake wordt makkelijker wanneer u het juiste keukengerei bij handen hebt. Dit zijn de gebruiksvoorwerpen die volgens ons essentieel zijn in de keuken om een taart zo gemakkelijk mogelijk te decoreren.

Maryse

De maryses zijn nodig voor de decoratie van een taart. U kunt uw spatel gebruiken om de ganaches en crèmes die in het decoratieproces worden gebruikt, uit te smeren en glad te strijken.

Spuitzak

De spuitzak is het gereedschap waarmee allerlei decoraties voor de taart gemaakt kunnen worden. Of het nu gaat om het manipuleren van de ganaches, het creëren van patronen of het garneren van de binnenkant van de cake.

Spuitmond

Spuitzakken gaan hand in hand met spuitmonden die in verschillende vormen verkrijgbaar zijn, zodat er verschillende decoratiestijlen gecreëerd kunnen worden.

Zeef

Een zeef kan nodig zijn als je poedersuiker of cacao op je cake wilt strooien. Ze zijn zeer effectief en stellen u in staat een extra decoratief detail te creëren, vooral voor de laatste hand

Taartschep

De taartscheppen worden gebruikt om de taart netjes aan te snijden, maar ook als u besluit een suikerpasta te hanteren. Taartscheppen zijn speciaal gevormd voor cakes om het snijden en serveren gemakkelijker te maken.

Deegroller

De deegroller is handig als u suikerdeeg wilt gebruiken. Dit zijn vaak houten rollers die erg praktisch zijn om taartdeeg uit te rollen of om suikerpasta gelijkmatig op de taart te verspreiden om het te versieren.

Voedselborstel

De voedselborstel heeft u nodig om meer fondant aan de taart toe te voegen. Ze zijn ook handig als u eetbare verf wilt gebruiken om ontwerpen en patronen op de taart te maken.

Garde

De garde gaat hand in hand bij de taartbereiding maar ook bij de bereiding van een ganache. U kunt altijd een staande mixer gebruiken, maar als u deze niet hebt, zijn de gardes erg handig om een ​​luchtige ganache te maken die perfect op de biscuit blijft zitten.

De binnenkant van de taart versieren

Enkele voorbeelden voor het versieren

Klassieke vullingen:

Botercrème

Chocolade ganache

Mascarpone slagroom

Vruchtenvullingen:

Ganache met rood fruit

Citroen ganache

Jam

Gastronomische vullingen:

Met behulp van een spatel en spuitzak vult u de taart eenvoudig met de ganache naar keuze. We raden aan om de cake een uur in de koelkast te zetten voordat u doorgaat naar de volgende stap. Op deze manier zal de ganache beter vasthouden en loopt u niet het risico om de cake in elkaar te laten zakken. Kleine tip: u kunt de biscuitgebak ook bestrijken met een weeksiroop om de smaak en zachtheid te accentueren. Deze siroop kan verschillende smaken hebben, afhankelijk van de cake die u wilt maken.

De buitenkant van de taart versieren

.

Het is bijna voorbij, we zijn in de laatste fase van het versieren van de taart. De buitenkant van de taart is het belangrijkste, het is het eerste wat gasten zien en wij helpen u om een ​​perfecte decoratie te realiseren.

Bedek de taart

U kunt de esthetiek van uw cake intensiveren door hem te bedekken met een dun laagje glazuur, marsepein of suikerpasta.

Glazuur

Met glazuur kunt u de cake verder personaliseren. De ganache die u heeft gemaakt kunt u gebruiken om de cake te vullen. De mogelijkheden wat betreft de smaak voor de glazuur aan de buitenkant is hierbij eindeloos. Naast de smaak kunt u ook kleur gebruiken om de taart een verrassend effect te geven. Zo kunt u de taart bijvoorbeeld bedeken met een blauwe vanillesuikerglazuur! Gebruik een spatel om de cake gelijkmatig te bedekken met een laag glazuur.

Suikerpasta

Versieren met suikerpasta is heel gebruikelijk, vooral om een ​​bruidstaart te versieren. Suikerpasta is makkelijk in gebruik. Het kan kant en klaar in de supermarkt gekocht worden waardoor u tijd bespaard. Daarnaast is het makkelijk in gebruik. U kunt het platdrukken met een deegroller zodat het groot genoeg is om de taart helemaal te bedekken. Om luchtbellen te voorkomen en vooral om de suikerpasta erg glad te maken, kunt u deze met uw handen plaatsen en perfect platdrukken met behulp van uw cakeschep.

Vloeistof

U kunt de cake ook versieren met vloeibaar glazuur zoals gesmolten chocolade. Het praktische van chocolade is dat u de bereiding alleen maar op de cake hoeft te gieten en met je spatel uit te smeren. De chocolade bevriest dan volledig op de taart en zorgt voor een extra laag.

Textuur

Om textuur aan de cake toe te voegen en hem meer uitstraling te geven, kunt u chocoladeschilfers op de cake strooien, zowel aan de bovenkant als aan de zijkant. Dat kan ook met hagelslag. Daarnaast kunt u een zeef gebruiken en poedersuiker of cacao op de taart strooien. Op deze manier kunt u ook specifieke patronen maken.

Patroon

U kunt patronen toevoegen aan uw taart. Met een vork of mes kunt u ontwerpen maken. U kan ook een spuitzak gebruiken om op de taart te schrijven of om gedetailleerdere ontwerpen toe te voegen.

Vormen

U kunt de taart nog meer decoratie geven door vormen aan de taart toe te voegen. Door suikerpasta of marsepein te gebruiken kunt u met uitsteekvormpjes verschillende vormen uitsteken en aan de taart toevoegen. Harten, dieren, bloemen: alles is mogelijk.

Ontdek ons assortiment bakgerei